20.06.2024

Serbian youth international 2024

Reprezentanca do 15 let nastopa na zelo močnem mednarodnem turnirju do 15 let v Novem Sadu v Srbiji, kjer so se zbrali predstavniki iz kar 15-ih držav. Reprezentanco sestavljalo Naja Horvat, Teodora Milivojević, Tim Bregar, Din Mašić, Bor Zaletel in Maks Trampuž, kot trenerja sta Denys Pesehonov in vodja Rok Trampuž.

1.     dan: sreda, 19.6.2024

V torek so bili na sporedu dvoboji posameznikov v skupinah. Dan se ni začel po naših željah, saj je Bor Zaletel izgubil svoj dvoboj proti Turku Asiku (21:18, 21:13, 21:9). Naslednji je na igrišče stopil Din Mašič, ki je dobro začel dvoboj proti Portugalcu Marquesu saj je bil rezultat ob prvem odmoru 9:11 nato pa popolnoma popustil in izgubil (11:21, 9:21). Tim Brega in Maks Trampuž sta svoja uvodna dvoboja zmagala brez večjih težav.

Pri dekletih je prva nastopila Teodora Milivojević vendar proti visokorasli Romunki Miron ni imela realih možnosti za zmago. Ravno nasprotno pa je bilo v prvem dvoboju Naje Horvat, saj je bila za glavo in pol večja od turške nasprotnice in je to s pridom izkoristila za lahko zmago (21:7, 21:10).

Svoje druge dvoboje sta bolje odigrala Din in Bor, saj sta bolje sledila navodilom in skušala pokazati najboljšo predstavo, žal to ni bilo dovolj za zmago.

Tim je Ukrajinca suvereno ugnal z rezultatom Talpa 21:12, 21:3. Dramatičen dvoboj je odigrala Naja, ki je proti Bolgarki Bozhilovi izgubila prvi set in izgubljala drugi set pa vendar našla nekaj več, da je drugi set v zaključku obrnila v svojo korist. V tretjem setu je Naja močno povedla 11:3 nato pa nekoliko popustila in dovolila, da se ji je nasprotnica vztrajno približevala. Na koncu pa se ponovno zbrala in slavila z 21:14.

Maks je drugi dvoboj igral proti Ukrajincu Poliakovu. V 1. setu je Maks ves čas nadzoroval igro in slavil na 21:16, vendar je v drugi polovici seta nasprotnik našel nekaj lukenj v njegovi igri, ki jih je v 2. in 3. setu začel do dobra izkoriščati. Drugi set je bolje začel Maks in povedel 11:9 nato pa ga je nasprotnik prevzel pobudo zamagal set na 16:21. Tretji set je Maks ves čas zaostajal najmanj dve točki in bil zato bolj nezanesljiv zato je set izgubil na 14:21.

Zadnji dvoboj je igrala Teodora ob 21:15, nasproti ji je stala Turkinja Sisginoglu, ki je slavila z 14:21 in 11:21.

Drugi dan nas čakajo dvoboji posameznikov in posameznic. V nadaljevanju dneva pa tudi dvoboji mixov in dvojic.

2. dan

V kategoriji do 15 let so začeli z igrami posamezno v glavnem žrebu. Tim je premagal oba nasprotnika in se brez težav uvrstil v 1/4 finale. Pri dekletih je nastopila Naja, ki je nudila dober odpor turkinji žal pa to ni zadoščalo za zmago.
V nadaljevanju smo spremljali dvoboje vmešanih dvojicah, kjer sta Naja in Maks premagala Portugalski in Romunski par ter se uvrstila v 1/8 finala. S porazom v 1. kolu sta svoje nastope zaključila Bor in Teodora, ki sta se pomerila s hrvaškim parom Matovina/ Burazor. Odigrali so 3. sete  žal pa se je pri Boru poznala lažja poškodba rame, ki ga je prisilila, da je svoj dvoboj dvojic predal.
Naja in Teodora sta svoje nastope začeli proti Romunkam in izgubili. Celotno igro sta iskali svojo igro, ki pa jima žal ni stekla.
V igrah dvojic sta bila uspešna Tim in Maks, saj sta popolnoma nadigrala Ciprčana. Drugo tekmo proti Ukrajincoma  pa sta odigrala zelo zbrano in kljub nekate4im napakam slavila s 21:19 in 21:18.
Zvečer so sledili boji 1/8 finala kjer smo bili polovično uspešni.  Tim in Maja Pranić sta močno premagala Hrvaško Bolgarski par. Naja in Maks pa sta izgubila proti Turkoma. V 1. setu sta naredila preveč taktičnih napak, ki sta jih nasprotnika s pridom izkoriščala. V 2. setu pa sta povedla in vodila 14:12 nato pa so se ponovno prikradle napake v igro in sta klonila na 19.