02.02.2024

67. Državno člansko prvenstvo 2024

Drugo leto zapored je državno člansko prvenstvo potekalo v Zgornji Kungoti. Prvi vikend v februarju, natančneje 3. in 4. februarja, so se zbrali vsi najboljši slovenski badmintonisti v telovadnici OŠ Kungota. V primerjavi z lanskim letom so se nekateri igralci oz. pari morali za preboj v glavni del žreba najprej izkazati v kvalifikacijah. Skupaj se je odigralo 92 tekem. Najkrajša tekma je trajala 6 minut, najdaljša pa kar 63 minut.

 

Kot po navadi smo tekmovalni vikend pričeli v kategoriji mešanih dvojic. Že 6. skupni zaporedni naslov sta osvojila Petra Polanc (BK Medvode) in Miha Ivančič (BK Medvode). Žreb je določil, da smo že v prvem kolu glavnega žreba lahko videli lanski finale, ki pa sta ga Petra in Miha suvereno dobila. V finalu sta jima na sproti stala Kim Matovič (BK Konex) in Gal Bizjak (BK Medvode). Tretje mesto so osvojili Ema Cizelj (BK Mirna) in Gašper Krivec (BK Mirna), ter domačina Tina Adler (BK Kungota) in Andraž Pungartnik (BK Kungota).

V kategoriji ženskih dvojic smo dobili novi državni prvakinji. Prve mesto sta si priigrali Kim Matovič (BK Konex) in Anja Jordan (BK Ljubljana). V finalu sta premagali dvojico Anja Blazina (BK Ljubljana) in Ariana Korent (BK Ljubljana). Bron sta domov odnesli dvojici Zoja Novak (BK Bit) in Zala Žuran (BK Branik), ter sestri Špela Alič (BK Olimpija) in Tinkara Alič (BK Olimpija).

Nova državna prvaka smo dobili tudi v kategoriji moških dvojic, kjer sta prvo mesto osvojila Jaka Ivančič (BK Medvode) in Miha Masten (BK Branik), po tem ko sta v finalu premagala Miho Ivančiča (BK Medvode) ter Vida Koščaka (BK Mirna). Končno tretje mesto so si delili Tadej Jelenc (BK Medvode) in Nikita Peshekhonov (BK Medvode) ter Martin Cerkovnik (BK Mirna) in Gašper Krivec (BK Mirna).

 

Med posameznicami večjih presenečen ni bilo. Naslov državne prvakinje je ubranila Petra Polanc (BK Medvode), kateri je v finalu nasproti stala Kim Matovič (BK Konex). Petra je na poti do finala v polfinalu morala premagati lansko podprvakinjo Anjo Blazino (BK Ljubljana), med tem ko je Kim v polfinalu premagala Niko Bedič (BK Mladost). Končno tretje mesto sta si tako delili Anja Blazina (BK Ljubljana) ter Nika Bedič (BK Mladost).

 

V kategoriji moški posamezno je lanski državni naslov tudi letos potrdil Jaka Ivančič (BK Medvode). V finalu je pred polno publiko premagal domačina Marka Korošo (BK Kungota). Bron sta domov odnesla sotekmovalca iz kluba Miha Ivančič (BK Medvode) ter Žiga Podgoršek (BK Medvode).

 

Najuspešnejša igralca prvenstva sta tako postala Petra Polanc (BK Medvode) in Jaka Ivančič (BK Medvode), ki sta domov odnesla vsak po dva naslova državnega prvaka.
Čestitke vsem dobitnikom odličij.

Badminton klub Kungota bi se radi zahvalili Badmintonski zvezi Slovenije za zaupanje pri organizaciji državnega prvenstva. Še posebej pa bi se zahvalili vsem, ki so nam pomagali pri tako zahtevni organizaciji.

Povezava do rezultatov:
https://www.tournamentsoftware.com/sport/winners.aspx?id=2e5758ad-7c8c-4f00-8961-41b54c463136

Foto utrinki:

https://foto-niko.si/galerija/67-drzavno-clansko-prvenstvo-2023/

Divider

KOLEDAR

Donut Cup 2024
petek, 8. marec 2024

2. turnir do 11 in do 17 let
sobota, 16. marec 2024

Liga BZS 1. kolo
nedelja, 17. marec 2024

Li-Ning Ljubljana Youth Open
sobota, 23. marec 2024

DP do 19 let
nedelja, 24. marec 2024

Oliver Czech U17 International
četrtek, 4. april 2024

2. turnir do 13 let
sobota, 6. april 2024

Liga BZS 2. kolo
nedelja, 14. april 2024