28.01.2024

1. turnir do 11 let in 2. turnir do 19 let (BK Olimpija)

V soboto 27. Januarja 2024 je v dvorani Krim potekal 1. turnir do 11 in 19 let. Mešanih dvojic do 19 let je bilo tokrat le pet in so igrali na način vsak z vsakim. Med vsemi sta bila najboljša Tadej Jelenc in Ariana Korent (BK Medvode in BK Ljubljana), ki sta zmagala brez izgubljenega seta. Druga sta bila Anže Novak Lešnik in Izabela Lever (ŠD Sele Vrhe) s tremi zmagami, tretja pa Matic Jaklin in Ema Korenin (BK Konex).

Pri otrocih do 11 let smo začeli s tekmami posamezno, kjer so bili otroci razdeljeni v skupino A in B. Med dečki v skupini A  je prepričljivo zmagal Matic Knez Ogorelec (BK Ljubljana). Drugi je bil njegov soigralec Gašper Pušnik (BK Konex), tretji pa Mark Pogačar (BK Mengeš), ki je v dvoboju za tretje mesto ugnal svojega soigralca Ceneta Mahkovca (prav tako BK Mengeš).

Med dekleti skupine A je zmagala prvopostavljena Pia Krizmanić (BK Mengeš), ki je v finalu premagala drugopostavljeno Emo Rebernik (BK Konex). Kim Pavčič (BK Medvode) je v treh setih premagala Pio Legišo (BK Konex) in stopila na tretjo stopničko.

V skupini fantje posamezno do 11 let B je tokrat slavil Evan Delagič (BK Mengeš), ki je v finalu v treh setih premagal Maksa Skerbiša (BK Mirna). Tretje mesto si je priigral Rok Torma (BK Mladost).

Zara Varga (BK Mladost) je slavila med dekleti do 11 let skupina B. Druga je bila Nuša Potočnik (BK Karizma), tretja pa Lia Duler (BK Karizma).

Med fanti posamezno do 19 let je prepričljivo prišel v finale Tadej Jelenc, kjer je premagal klubskega kolega Nikito Peshekhonova (oba BK Medvode). Za tretje mesto sta se pomerila David Bole (BK Konex) in Nal Pale Stankov (BK Ljubljana). V dvoboju s tremi seti je slavil Nal Pale Stankov.

Pri dekletih do 19 let je v skupini B prepričljivo zmagala Anja Blazina (BK Ljubljana) in se uvrstila v polfinale, v skupini A pa je bilo bolj napeto. Tinkara Alič (BK Olimpija) je z obema tekmicama odigrala tri sete in se uvrstila iz skupine kot druga. Kot prva se je uvrstila Ariana Korent, ki je v polfinalu premagala Saro Šulc (BK Medvedgrad) in se v finalu pomerila s klubsko kolegico Anjo Blazino. Dvoboj je dobila Anja Blazina. Za tretje mesto je tekmo dobila Tinkara Alič.

Med dečki dvojice do 11 let sta slavila Matic Knez Ogorelec in Gašper Pušnik, ki sta v polfinalu ugnala končno tretje uvrščena Ceneta Mahkovca in Marka Pogačarja (oba BK Mengeš), v finalu pa sta premagala Karla Krofiča in Aleksa Pirnovarja (BK Bit).

Med dekleti do 11 let dvojice sta na najvišjo stopničko stopili Pia Krizmanić in Naja Štalekar (BK Mengeš in ŠD Sele Vrhe). Drugo mest sta si priigrali Pia Legiša in Ema Rebernik (BK Konex). Tretje mesto pa sta osvojili Pija Sedej in Kim Pavčič (BK Olimpija in BK Medvode).

Vsem igralcem čestitamo za dobre igre!

 

Badmintonski klub Olimpija

 

Foto: Niko Krizmanić

Več fotografij: https://foto-niko.si/galerija/turnir-u11-in-u19-27-01-2024/

Divider

KOLEDAR

Donut Cup 2024
petek, 8. marec 2024

2. turnir do 11 in do 17 let
sobota, 16. marec 2024

Liga BZS 1. kolo
nedelja, 17. marec 2024

Li-Ning Ljubljana Youth Open
sobota, 23. marec 2024

DP do 19 let
nedelja, 24. marec 2024

Oliver Czech U17 International
četrtek, 4. april 2024

2. turnir do 13 let
sobota, 6. april 2024

Liga BZS 2. kolo
nedelja, 14. april 2024