27.09.2023

SVETOVNO MLADINSKO PRVENSTVO 2023 - Ekipni del (ZDA)

EKIPNI DEL

1. dvoboj

Proti Islandiji sta na igrišče prva stopila Nika Bedič in Žiga Podgoršek, ki sta imela ob prvem nastopu kar malce treme in prvi set dobila na 18, drugega pa na 15. 1:0 za Slovenijo. Drugi je na igrišče stopil Mark Koroša in Islanda suvereno ugnal z 21:8 in 21:9. 2:0 za Slovenijo. Tudi Anja Blazina je v ženskem singlu nastopila odlično in zmagala na 6 in 13. 3:0 za Slovenijo in zagotovljena zmaga proti Islandiji. Naši igralci se niso ustavili, moška dvojica Tadej Jelenc in Vid Koščak je dokaj zlahka dobila svojo tekmo z rezultatom 21:10 in 21:12 in tako 4:0 za Slovenijo.
Za konec pa sta Ariana Korent in Anja Blazina odigrali ženske dvojice in zaključili dvoboj tako kot se je začel. Z zmago 21:11 in 21:9 sta prinesli Sloveniji zmago s 5:0!

2. dvoboj

Že pred samim dvobojem proti Tajski se je vedelo, da praktično ni možnosti za zmago, kljub temu pa so vsi, eden za drugim nastopili pogumno in se borili po najboljših močeh. Že samo podatek, da kjub temu, da je bil rezultat dvoboja 0:5 so naši igralci bili zadnji, ki so še igrali, sam dvoboj pa je trajal preko 2 ur in pol. Na koncu je tako potrebno pohvaliti prav vsakega igralca, ki je nastopil.

3. dvoboj

Ob 19.00 po našem času je sledil še dvoboj proti domačinom, ekipi ZDA. In tudi v tem dvoboju so naši mladinci pustili srce na igrišču in glas ter roke ob igrišču. Tokrat je nastopila spremenjena postava in na igrišč sta prva stopila Anja Blazina in Vid Koščak, ki sta izgubila tekmo na 8 in 12. Sledil je moški singel, kjer je prvič nastopil Žiga Podgoršek in navdušil s svojo igro in borbo. Prvi set je dobil na 19, potem v drugem izgubil 14:21, v tretjem pa spet odigral fantastično in dobil na 17 in s tem priboril prvo točko za Slovenijo. Ženski singel je odigrala Nika Bedič, ki je tekmo proti močni američanki izgubila 0:2. Sledila je napeta tekma moških dvojic, kjer sta Mark Koroša in Žiga Podgoršek klonila po treh setih.  S tem si je ZDA že priborila zmago. Na koncu sta ženske dvojice odigrali Anja Blazina in Ariana Korent ter izgubili 8:21 in 13:21. Končni rezultat 4:1 za ZDA. Še enkrat pa čestitke igralcem za oba srčna boja danes.

4. dvoboj

Danes (ko boste to brali bo ze včeraj) se je Slovenska ekipa na zadnji tekmi v skupini pomerila z ekipo Peruja. Tekma je neposredno odločala o uvrstitvi na 3. ali 4. mesto v skupini. Pomembnost dvoboja se je začutila že na prvi tekmi, kjer sta v mešanih dvojicah nastopila Nika Bedič in Vid Koščak. Prvi set sta hitro izgubila, v drugem pa vzpostavila ravnotežje in ga izgubila na 19. Peru je tako povedel z 1:0. Naslednja je na igrišče stopila Anja Blazina in zagospodarila na igrišču, ter prvi set dobila na 14. V drugem ji je tekmica ušla in jo je celotni set lovila, izenačila na 20, vendar vseeno nesrečno izgubila set 20:22. V tretjem setu je skozi celotni set nadzirala igro in varno prinesla Sloveniji prvo točko. V moškem singlu je Mark Koroša z odlicno igro popolnoma deklasiral tekmeca in oba seta dobil na 13. 2:1 za Slovenijo in igra ženskih dvojic. Anja Blazina in Ariana Korent sta se odlično upirali favoriziranima tekmecema, vendar to ni bilo dovolj, izgubili sta z rezultatom 14:21 in 19:21. O končnem zmagovalcu je tako odločala igra moških dvojic. Mark Koroša in Žiga Podgoršek nista dovolila presenečenja in tekmeca odpravila na 16 in 15, ter s tem priborila zmago v dvoboju s 3:2 ter tretje mesto v skupini. S 3. mestom v skupini se bo Slovenija borila za mesta od 17.-24. Ob 19h (4.00 po slovenskem casu) se bo ekipa pomerila proti ekipi Nove Zelandije. 
 
5.dvoboj
 
Tudi drugo tekmo v današnjem dnevu je Slovenija odigrala odlično in premagala Novo Zelandijo z identičnim rezultatom 3:2. Najprej sta dobila točko Mark Koroša in Nika Bedič v mešanih dvojicah. Naslednji je na igrišče stopil Žiga Podgorsšk, ki je dvoboj moškega singla izgubil z 0:2.  Pri ženskah posamezno je nastopila Anja Blazina, ki je ponovno odigrala suvereno in odpravila tekmico z 2:0. V moških dvojicah sta nas zastopala Vid Koščak  in Tadej Jelenc, ki sta se borila in na koncu po treh setih morala priznati poraz. O končnem zmagovalcu je tako odločala igra ženskih dvojic. Ariana Korent in Anja Blazina sta kljub svoji mladosti pogumno krenili v boj in prvi set dobili, v drugem sta se jima zatresli roki in ga zato izgubili. Vse skupaj se je odločalo v tretjem setu, ki sta ga Ariana in Anja suvereno dobili in tako prinesli zmago Sloveniji. Jutri nas čaka dvoboj proti Portugalski, v žepu pa je ena najboljsih uvrstitev mladinske ekipe. 
 
6.dvoboj
 
Tudi tretja tekma Slovenije v zadnjih dveh dneh je postregla z odličnimi predstavami in borbo do konca. Tokrat je nasproti stala Portugalska, ki je na začetku dobilo igro mešanih dvojic, kjer sta Slovenijo zastopala Žiga Podgoršek in Nika Bedič. Rezultat je bil 10:21 in 17:21. Sledila je igra ženske posamezno, kjer je nastopila Anja Blazina, ki je prvi set tesno izgubila, nato drugega gladko dobila in v tretjem po napeti končnico priborila prvo točko za Slovenijo. Sledil ji je Mark Koroša, ki je kljub požrtvovalni igri tekmo izgubil z 0:2. 2:1 za Portugalsko in pravi triler v igri ženskih dvojic, kjer sta Ariana Korent in Anja Blazina ponovno prikazali odlično igro in veliko mero zbranosti. Ponovno je odločal tretji set, ki sta ga punci dobili na 16 in tako resultat izenačili na 2:2. O končnem zmagovalcu je odločala igra moških dvojic. In zakaj bi bilo preprosto, če je lahko napeto. Vid Koščak in Tadej Jelenc sta najprej dobila prvi set, nato drugega izgubila…. In potem drama v tretjem setu in na koncu nesrečen poraz z rezultatom 25:27… čestitke za fenomenalno borbo vseh igralcev. Jutri pa nas čaka dvoboj proti Poljski za končno 19. mesto.

 

RAZPISI

2. AB turnir v sezoni 2023/24
sobota, 16. december 2023
RAZPIS
PRIJAVE

Divider

KOLEDAR

2. AB turnir BZS
sobota, 16. december 2023

YONEX Bit Open 2024
sobota, 6. januar 2024

3. AB turnir BZS
sobota, 13. januar 2024

Badmintonček-Badmintončica 2024 U9, U11, U13
sobota, 13. januar 2024

1. turnir do 17 let
sobota, 20. januar 2024