25.04.2023

1. turnir A in B 2023

Na prvem turnirju A in B kategorije se je tokrat na Mirni zbralo 40 tekmovalcev. V petih disciplinah smo videli kar nekaj napetih in zanimivih dvobojev, kjer je na koncu največ znanja pokazal Jaka Ivančič (BK Medvode), kateri je slavil med posamezniki, dvojicami in mešanimi dvojicami.

Zjutraj se je pričelo tekmovanje mešanih dvojic, kjer sta brez večjih težav slavila Jaka Ivančič in Taja Pipan (BK Medvode). V finalu sta bila boljša od naveze Klančar/Zorman (BK Branik/ŠD Sele-Vrhe). Brona sta se na koncu razveselila Jan Krumpak in Zoja Novak (BK Bit).

Med posamezniki znova najboljši najmlajši od bratov Ivančič, kateri je v finalu po treh setih ugnal Gala Bizjaka (BK Medvode). Tretje mesto je osvojil Miha Ivančič (BK Medvode). Pri dekletih je največ znanja pokazala Nina Kotar (BK Bit), ki je slavila brez izgubljenega seta. Drugo mesto je pripadlo Zoji Novak (BK Bit), bron pa je domov odnesla Kara Zorman (ŠD Sele-Vrhe).

V kategoriji B fantje posamezno smo bili priča mirnskemu finalu, kjer je zmago slavil Tevž Ornik, srebro pa si je priigral Tim Škrlj (oba BK Mirna). Tretje mesto tokrat za Nikito Peshekhonov (BK Medvode).

Zadnja disciplina dneva so bile moške dvojice. Zmagovalca sta postala po treh napetih setih Jaka Ivančič in Miha Masten (BK Medvode in BK Branik). S srebrom sta se morala zadovoljiti Maj Poboljšaj (BK Ljubljana) in Miha Ivančič (BK Medvode), tretje mesto sta vzela Gal Bizjak (BK Medvode) in Andraž Pungartnik (BK Branik).

Galerija

KOLEDAR