05.03.2023

Miha Ivančič in Petra Polanc tretja v Ugandi

Petra Polanc in Miha Ivančič sta pretekli teden prvič nastopala v Afriki, natančneje, udeležila sta se turnirja serije Challenge v Ugandi (Kampala). Zagotovo si bosta to tekmovanje zapomnila predvsem po igri mešanih dvojic, nekaj pa tudi zaradi vseh pripetljajev, ki so se dogajali organizatoju tekom turnirja in so precej vplivali na razpoloženje in živce nastopajočih.

V igri posamezno je prvi nastopil Miha, ki je igral v kvalifikacijah. Po zmagi v prvem kolu proti domačinu Mwmbu, ga je v drugem kolu čakal Alžirec Hamek. Kljub dobremu začetku v obeh setih, je Miha v drugem delu popustil in zmaga je šla v roke nasprotnika. Naslednji dan so bile na sporedu tekme glavnega dela tekmovanja. Petra je dobila močno nasportnico Indijko Thakkar. V precej težkih razmerah se je Petra odlično borila, vendar dogajanja na igrišču ni uspela obrniti sebi v prid in tako žal po treh setih tekmo izgubila. Po porazih v posameznem delu sta vse svoje moči usmerila v igro mešanih dvojic. Najprej sta bila krepko boljša od domačinov Ofoyuru/Athieno, nato še od Južnoafriškega para Elliot/Ackerman. V četrfinalu sta jima nasporti stala Švicarja Boudier/Müller. Premagala sta jih z rezultatom 21:14, 21:11 in se tako uvrstila v polfinale. Žal pa je bila želja v polfinalu prevelika, igra nikakor ni stekla kot bi mogla, pojavilo se je preveč napak in naša gralca sta žal morala priznati premoč Avstrijcema Drexler/Au Yeoung. Vsekakor pa je 3. mesto odličen rezultat. S tem rezultatom pa sta pridobila tudi ogromno točk za svetovno rang lestvico, kjer sta iz 127. mesta napredovala med najboljših 100. 

Miha in Petra sta se medtem že srečno vrnila domov. Že drugi teden pa ju s preostalo Slovensko reprezentacno čaka tekmovanje na Portugalskem.

Divider

KOLEDAR

2. turnir U15
sobota, 1. april 2023

Ekipno državno prvenstvo U13
sobota, 15. april 2023

Ekipno državno prvenstvo U19
sobota, 15. april 2023

1.turnir AB
sobota, 22. april 2023

Srebrna žogica Lendave
sobota, 22. april 2023

2. turnir U11 in U17 B kategorija
sobota, 6. maj 2023