23.01.2023

ADA Turnir bratstva in enotnosti v Brežicah

Konec meseca januarja vsako leto za badminton in celotno regijo pomeni, da ADA karavana prihaja v Brežice. Letos se bo to zgodilo v soboto, 28.1.2023 kjer bo na sporedu že 11. Turnir bratstva in enotnosti v sklopu ADA badmintonske lige. Kot večkrat ponovi pobudnik in predsednik Športne Zveze ADA Tadej Škof je prav ta turnir dal vzvode za druženje in igranje po vzoru košarkaške ABA lige. Prvih pet let je liga temeljila na klubskih organizacijah danes pa to vodi legitimno izbrano vodstvo ADA lige. Večina od sedmih turnirjev se menja zgolj Brežiški ostaja že 11.sezono v mesecu januarja predvsem zato ker je večina krajev pozimi težje dostopnih oziroma lahko pride do težke poti Brežice pa so nekje v sredini ADA kroga. Drugo dobra plat januarskega turnirja pa je tudi to, da je ostalim organizatorjem težko doseči idealne pogoje v hladnih dvoranah.

Letos imamo čez celoten podaljšan vikend ADA festival saj se bo začelo odvijati že v četrtek popoldan in bodo trajale vse do nedelje. Ker so se prijave že zaključile lahko izdamo že uradne številke za sobotni turnir. Za sobotni turnir, ki se bo začel ob 8.uri v veliki dvorani Brežice in ob 9.uri v športni dvorani Gimnazije Brežice se je prijavilo 280. igralk in igralcev 50 klubov iz Srbije, BIH, Avstrije, Nemčije, Hrvaške in Slovenije. Tudi za četrtkovo prvo prireditev in petkovo prireditev imajo organizatorji že več kot 100. izdanih akreditacij. Za nedeljski otroški turnir in zaključno prireditev pa tudi okoli 100. Pričakujejo pa tudi še nekaj naključnih in zamudnih obiskovalcev. Vse skupaj bo tako v Brežicah čez celoten vikend zbralo 500 tujih gostov kar je za ta čas tudi lepa številka turistov. Organizator zato vabi tudi vse, da pridejo obiskati in podpreti svojega predstavnika tako v veliko športno dvorano Brežice kot v dvorano Gimnazije Brežice.Ne smemo pa pozabiti tudi na večerno super zabava ter podelitev nagrad v pivnico Reset Brežice.

Da je to pravi badmintonski vikend in sigurno največja enodnevna badmintonska prireditev v Sloveniji se lahko zahvalimo predvsem članom BK Pišec, ki bodo vse to pripravili. Svoj prihod na prireditve so tako že potrdili tudi visoki predstavniki OKS-a, predstavniki BZS-ja, vodstvo ŠZ ADA, predstavniki politike in občine Brežice, ki vsa ta leta podpira tako velike projekte.

RAZPISI

10. Veteransko državno prvenstvo RS 2023
sobota, 11. februar 2023
RAZPIS
PRIJAVE

Divider

KOLEDAR

10. Državno veteransko prvenstvo
sobota, 11. februar 2023

1. turnir U11 in 1. trurnir U17
sobota, 18. februar 2023

1. turnir U15
sobota, 25. februar 2023

LIGA 2.krog
sobota, 11. marec 2023