14.01.2023

Nation to nation U13 / Pecs, Madžarska

Na Madžarskem v Pecsu od 13.1.2023 do 15.1.2023 poteka mednarodni ekipni turnir Nation to Nation do 13 let. Slovenijo zastopajo: Maks Trampuž, Din Mašić, Rok Halič, Bor Zaletel, Naja Horvat, Teodora Milivojević, Mia Sketelj in Ilhana Mustafić.

Prvi dan
1. dvoboj: Slovenija – Multi Alarm 6:3

Dvoboj smo odprli s suverenimi zmagami Maksa, Dina, Roka in Naje. Vsi so svoje posamične dvoboje dobili v dveh setih.  Sledila sta dva poraza Teodore in Ilhane. Zmago sta potrdila Din in Bor v igri dvojic. Mia in Teodora sta se dobro upirali nasprotnicam in izgubili v treh setih. Dvoboj pa smo zaključili s suvereno zmago v mešanih dvojicah, ki sta jo dosegla Naja in Maks.

2. dvoboj: Slovenija – Slovaška 5:4

Pričakovali smo težek dvoboj, saj so Slovaška dekleta prikazala dobro igro v prejšnjih dvobojih. Dvoboj smo povedli s 3:0, saj so Maks, Din in Rok zmagali svoje posamične dvoboje. Nekoliko nepričakovano je svoj posamični dvoboj izgubila Naja (13:21, 21:23). Tudi Mia in Ilahana nista imeli možnosti za zmago. Sledil je dvoboj fantovskih dvojic, kjer sta Din in Bor prikazala lepo igro popolnoma nadigrala svoje Slovaške nasprotnike. S tem smo povedli 4:3, sledila je igra dekliških dvojic, kjer sta Mia in Teodora izgubili. Odločala je igra mešanih dvojic, kjer sta Naja in Maks zasluženo zmagala.

Drugi dan
1. dvoboj: Slovenija – Češka 5:4

Češka ekipa je pred našim dvobojem zmagali dve tekmi in pričakovali smo težko igro. Fantje Maks, Din in Rok so svoje tekme zmagali in dvoboj smo povedli 3:0. Nato so dekleta izgubile vse tri posamične dvoboje, kar je pomenilo, da je bil rezultat izenačen na 3:3. Fanta sta dobila igro dvojic, nato sta dekleti izgubile. Rezultat je bil ponovno izenačen na 4:4. Odločala je igra mešanih dvojic, kjer sta Naja in Maks suvereno zmagala 21:12, 21:9.

2. dvoboj: Slovenija – Srbija 9:0

S Srbijo smo pričakovali lahek dvoboj zato smo nekoliko premešali postavo. Poleg Maksa in Dina je priložnost za igro posamezno dobil Bor. Vsi trije fantje so zmagali. Prav tako so dekleta Naja, Mia in Ilhana zmagale svoje posamične dvoboje. Naredili smo tudi menjavo v dvojicah, kjer so igrali Maks in Rok ter Naja in Teodora. Oba para sta dobila svoje tekme. Dvoboj pa sta zaključila Din in Teodora. Vsi, ki so dobili priložnost za igro so le to izkoristili in suvereno zmagali.

3. dvoboj: Slovenija – Madžarska 1:8

Madžari so se izkazali za pretežke nasprotnike, saj so premočno zmagali. Maks je svoj dvoboj izgubil po težki borbi 13:21, 19:21. Maks je potreboval prvi set za adaptacijo na hitrost nasprotnika. V drugem setu pa sta bila enakovreden boj, vendar je bil madžarski nasprotnik ves čas točko ali dve v prednosti. V nasprotju z Maksom je svojo tekmo zelo dobro odprl Din in vodil 19:16 vendar je žal izgubil nato pa popolnoma popustil v drugem setu. Rok je nudil dostojen odpor vendar je naredil preveč napak za zmago. Naja, Teodora in Ilhana so morale priznati premoč svojim nasprotnicam. Sledila je najbolj izenačena tekma dvoboja, saj sta Din in Bor izgubila dvojice v treh setih ( 21:14, 8:21, 21:17). Madžarska je po igri dekliških dvojic že vodila 8:0 nato je sledila igra mešanih dvojice v kateri sta Naja in Maks s pol moči premagala svoja nasprotnika.

Jutri sledi še tekma s Hrvaško in v kolikor bomo dosegli zmago bomo osvojili 2. mesto.

Pripravil in napisal: Rok Trampuž

Rezultate lahko spremljate na: Nation to Nation U-13

Live stream: V ŽIVO

RAZPISI

10. Veteransko državno prvenstvo RS 2023
sobota, 11. februar 2023
RAZPIS
PRIJAVE

Divider

KOLEDAR

10. Državno veteransko prvenstvo
sobota, 11. februar 2023

1. turnir U11 in 1. trurnir U17
sobota, 18. februar 2023

1. turnir U15
sobota, 25. februar 2023

LIGA 2.krog
sobota, 11. marec 2023