12.12.2022

Državno prvenstvo do 13 in 19 let za sezono 2022

V soboto, 10. 12. 2022, se je na Bitu zbralo več kot 110 igralcev na DP do 13 in do 19 let. Do 13 let sta bila najuspešnejša Naja Horvat (Mladost) s tremi naslovi in Tim Bregar (Mengeš) z dvema naslovoma, do 19 let pa Anja Jordan (Ljubljana) in Jaka Perič Marovt (Medvode) s po dvema naslovoma.

Do 13 let je torej Naja Horvat osvojila naslov v vseh treh disciplinah. Poleg posameznega naslova je v dvojicah slavila z mlado klubsko soigralko Izo Soldat, v mešanih dvojicah pa z Maksom Trampužem (Konex). Tim Bregar je poleg naslov posamezno osvojil naslov v dvojicah skupaj z Dinom Mašičem (Bk Bit).

V mladinski kategoriji je Anja Jordan osvojila dva naslova v dvojicah, pri dekletih s Špelo Alič (Olimpija), v mešanih dvojicah pa z Jako Perič Marovtom (Medvode), ki je poleg tega naslova osvojil tudi še en naslov v dvojicah z Žigo Podgorškom (Medvode). Pri posameznikih sta naslov mladinskega prvaka osvojila Mark Koroša (Kungota) in Anja Blazina (Ljubljana).

Turnir je potekal zelo tekoče, vsi prijavljeni so dobili simbolično darilo, najboljši tudi praktične nagrade sponzorja Yonex. Obenem so bili vsi tudi navdušeni nad prenovo dvorane Bit, saj bila nameščena nova igrišča Yonex, ki so ustrezna tudi za tekmovanja na najvišjem nivoju, prenovljena pa je tudi razsvetljava.

Rezultati:
Državno prvenstvo do 13 in 19 let za sezono 2022