24.10.2022

3. turnir U11 in 2. turnir U17 za sezono 2022

V soboto je na Mirni potekal 3. turnir do 11 in 2. turnir do 17 let. Udeležilo se ga je 90 igralcev, ki so se pomerili kar v 9 disciplinah.

Pri najmlajših so pri dekletih največ znanja pokazale igralke iz BK Mengeš, ki so zasedle prva tri mesta v skupini A. Slavila je Sara Bregar, srebrna je bila Mila Vrhovnik, na najnižjo stopničko pa se je uvrstila Julija Božnik. V kategoriji B se je zmage veselila Pia Krizmanič iz BK Mengeš, druga je bila Nika Gaspari iz Olimpije, tretja pa Pia Legiša iz Konexa.

Pri fantih je največ pokazal Tine Perič Marovt, saj je slavil tako med posamezniki A skupine, kakor tudi v dvojicah skupaj z Novak Lešnikom iz Sele Vrhe. Drugo mesto je med posamezniki osvojil Tinetov partner Tjaž, brona se je razveselil Dejan Pušnik iz Karizme. V B kategoriji je zmagovalec postal Jan Hotko iz Pišec, srebra se je veselil Žan Batistič, bron pa si je priigral Mark Pogačar (oba Konex).

Kot že omenjeno sta dvojice do 11 let osvojila Novak Lešnik in Perič Marovt (Sele Vrhe/Medvode), srebrna sta bila igralca iz Karizme Pušnik in Prasnic, bron sta si zagotovila Gatej in Ogorelec iz Ljubljane.

Dekliške dvojice do 11 let sta brez večjih težav osvojili Sara Bregar in Mila Vrhovnik (BK Mengeš), srebrni sta bili domačinki Leila Sambolec in Vita Oven, tretje mesto pa sta si prigrali Julija Božnik in Pia Krizmanič iz BK Mengeš.

Najstarejša kategorija do 17 let je prinesla dva zmagovalca. To sta bila Anja Blazina (BK Ljubljana) pri dekletih in Tadej Jelenc (BK Medvode) pri fantih. Skupaj pa sta slavila tudi v mešanih dvojicah.

Pri fantih se je srebra razveselil Nikita Peshekhonov iz Medvod, Tretje mesto pa je osvojil Mattias iz Bit-a. Poleg zmagovalke Anje, je drugo mesto osvojila še ena igralka iz Ljubljane, in sicer Ariana Korent, bronasta medalja je odšla v Lendavo, osvojila jo je Iva Koša.

Mešane dvojice sta dobila Anja Blazina in Tadej Jelenc, katera sta bila v finalu boljša od ljubljanske naveze Peter Kotnik/Ariana Korent. V tekmi za bronasto medaljo sta bila na koncu uspešnejša Tim Škrlj in Iva Koša (Mirna/Medvode).

Rezultati:
3. turnir U11 in 2. turnir U17 za sezono 2022

Divider

KOLEDAR

Državno prvenstvo do 13 let in Državno prvenstvo do 19 let
sobota, 10. december 2022

2023 European Mixed Team Championships - Qualification Stage
četrtek, 15. december 2022

Državno prvenstvo do 11 let in Državno prvenstvo do 17 let
sobota, 17. december 2022

BADMINTONČEK-BADMINTONČICA 2023
sobota, 7. januar 2023

LIGA 1.krog
sobota, 14. januar 2023