19.10.2022

3. turnir AB kategorije in 3. turnir do 15 let za posameznike in dvojice v sezoni 2022

Minuli vikend, 15. in 16. oktobra, je v organizaciji domačega Badminton kluba Ljubljana, v ŠC Dolgi most, na 12 odličnih badmintonskih igriščih, potekal dvojni turnir BZS in sicer 3. AB turnir in 3. turnir do 15 let.

Najvišji rang članskega BZS turnirja že pregovorno spremlja nizka udeležba naših igralcev. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, saj se je turnirja udeležilo skupaj 28 tekmovalk in tekmovalcev. Morda samo namig odločevalcem, ki planirajo termine turnirjev, da bi bilo pri snovanju koledarja morda smiselno upoštevati datume avstrijske lige in ostalih mladinskih in članskih mednarodnih turnirjev.
Kljub temu smo videli nekaj odličnih predstav najboljših udeležencev turnirja.

V A skupini je pri moških posamezno Miha Ivančič (BK Medvode) upravičil vlogo prvega nosilca in v finalu v dveh setih premagal klubskega kolega Gala Bizjaka. Tretje mesto je z zmago nad Aljažem Ferkom (BK Branik) osvojil Gregor Alič (BK Olimpija).

Pri dekletih posamezno je  Vesna Brlič BK Kungota) prav tako upravičila vloge prve nosilke in osvojila zlato. Za njo sta se zvrstili Zoja Novak (BK Bit) in Lea Križman (BK Branik).

V skupini B turnirja so po najvišjih mestih posegli domači igralci, ki so v naslednjem vrstnem redu, Blaž Smrkolj, Nal Pale Stankov in Peter Kotnik (vsi BK Ljubljana) stopili na zmagovalni oder.

V moških dvojicah sta slavila Gregor Alič (BK Olimpija) in Miha Ivančič (BK Medvode), v mešanih dvojicah pa Zoja Novak (BK Bit) in Miha Ivančič (BK Medvode).

 

Za razliko od članskega turnirja je 3. turnir do 15 let postregel z odlično udelžbo preko 70 mladih tekmovalk in tekmovalcev, ki so pokazali odlične predstave.

Med dekleti posamezno je suvereno, brez izgubljenega niza slavila Tinkara Alič (BK Olimpija) pred Lano Livk (BK Mirna) in Arijaldo Mustafić (BK Karizma).
V disciplini fantov posamezno smo bili priča odličnemu finalu med Maticem Cerarjem in Nikoto Peshekhonovom (oba BK Medvode). Po treh izenačenih in napetih setih ga je, v podaljšani igri tretjega seta s 23:21, dobil Nikita. Tretje mesto je osvojil Vid Tomazin (BK Bit).

V igri dvojic sta zlato odličje osvojili Tinkara Alič in Lana Livk. Srebro sta osvojili Arijalda Mustafić in Sara Večko (Obe BK Karizma). Bron pa je pripadel Maji Mavec (BK Konex) in Isabeli Šeme (BK Bit).

Pri fantih pa sta slavila Maks-Ian Mattias in Vid Tomazin (oba BK Bit), ki sta bila v finalu boljša od dvojice Anže Novak Lešnik (ŠD Sele-Vrhe) in Jurij Vodan Jecelj (BK Branik).

Oba turnirja sta potekala izredno tekoče in brez težav, za kar gre zahvala tako vsem udeležencem, ki so poskrbeli za hitre menjave sodnikov, kot tudi vrhovni sodnici Evi Miklič in njunima pomočnikoma za usklajeno delovanje pri zapisnikarski mizi in na badmintonskih igriščih.

Ekipa Badminton kluba Ljubljana

 

Rezultati:
3. turnir AB kategorije za posameznike in dvojice v sezoni 2022
3. turnir do 15 let za posameznike in dvojice v sezoni 2022

RAZPISI

2. AB turnir v sezoni 2023/24
sobota, 16. december 2023
RAZPIS
PRIJAVE

Divider

KOLEDAR

2. AB turnir BZS
sobota, 16. december 2023

YONEX Bit Open 2024
sobota, 6. januar 2024

3. AB turnir BZS
sobota, 13. januar 2024

Badmintonček-Badmintončica 2024 U9, U11, U13
sobota, 13. januar 2024

1. turnir do 17 let
sobota, 20. januar 2024