22.07.2022

Olimpijski festival evropske mladine

Jutri se na pot podaja ekipa za Olimpijski festival evropske mladine, kjer imamo tudi tri badmintoniste.
Na igrišču nas bosta zastopala Vid Koščak in Anja Blazina, za igriščem pa ju bo spodbujal in jima svetoval Matic Ivančič.
Srečno pot, dobre dvoboje, veliko novih prijateljstev in zabavnih dogodivščin vam želimo. Mi bomo držali pesti.

 

1. dan

Prvi dan tekmovanja je za nami.
Vid je zjutraj moral premoč priznati Nemcu z rezultatom 12:21, 15:21 nato pa premagal Grka 21:13, 22:20 in tako vknjižil poraz in zmago.
Anja je v svojem prvem dvoboju suvereno premagala Španko 21:10, 21:7 in nato še domačinko z rezultatom 21:16, 21:6. Anja je torej po prvem dnevu še nepremagana.

 

2. dan

Drugi dan tekmovanja žal ni bil uspešen za naša igralca. Vid je moral premoč priznati Dancu in Nizozemcu, za Anjo pa je bila tokrat premočna Švedinja.
Kljub temu se je Anja uvrstila v drugi del tekmovanja, kjer jo jutri čaka Turkinja.

 

3. dan

Tretji dan je Anjo čakala tekma drugega dela, kjer je morala Turkinji priznati premoč (18:21, 15:21). Naj omenimo še, da je Anjina nasprotnica prišla vse do finala, kjer pa jo premagala Finka.

 

4. dan

Četrti dan je napočil čas za mešane dvojice, kjer je žreb Anji in Vidu namenil italijanski par. Šele po treh setih naporne tekme (20:22, 21:15, 17:21) sta naša igralca priznala premoč in tako zaključila s tekmovanjem. Sedaj imata čas, da si ogledata še druge športe in navijata za Slovenijo.

 

Izjave

Vid Koščak: Zelo sem vesel da sem se lahko udeležil EYOFa. Sicer z igro nisem zadovoljen, saj vem da bi znal odigrati bolje, a sem vseeno hvaležen, da sem lahko zastopal Slovenijo na tako velikem tekmovanju. Zelo mi je bilo všeč, da sem lahko gledal tudi druge športe in se družil z ostalimi športniki.

Matic Ivančič: Za nami je nova izkušnja - Olimpijski festival evropske mladine, kjer so se po dolgem času pomerili tudi badmintonisti.
Sama organizacija dogodka je zelo dobra, vsaj kar sem doživel jaz, tako da smo lahko pustili marsikatero skrb, ki se pojavlja na drugih turnirjih, doma.
Kar se same igre tiče sem kar zadovoljen, razen tistih trenutkov, ko je opazno popustila psihična priprava in je nasprotnik dobil nekaj točk, ki so dostikrat tudi odločile tekme v njihovo korist. Tudi zaradi tega še toliko bolj bolijo porazi, saj so bili nasprotniki dostikrat premagljivi, vendar smo bili na koncu mi tisti, ki smo poklapani zapuščali dvorano. Še posebej mi je žal tekme proti Turkinji, ki je na koncu osvojila srebrno medaljo, ampak nenazadnje, to je šport, ki je sestavljen iz zmag in porazov, tokrat smo bili žal večkrat na tej drugi strani, bo pa treba še potrenirati, da bomo večkrat na zmagovalni strani.
Seveda je sama izkušnja takega tekmovanja za Vida in Anjo zelo dobra in verjamem da jima bo koristila v prihodnje in si boljše rezultate lahko obetamo že na prvih prihajajočih tekmovanjih v jeseni.

Divider

KOLEDAR

Državno prvenstvo do 13 let in Državno prvenstvo do 19 let
sobota, 10. december 2022

2023 European Mixed Team Championships - Qualification Stage
četrtek, 15. december 2022

Državno prvenstvo do 11 let in Državno prvenstvo do 17 let
sobota, 17. december 2022

BADMINTONČEK-BADMINTONČICA 2023
sobota, 7. januar 2023

LIGA 1.krog
sobota, 14. januar 2023