14.06.2022

2. tekmovalni dan Slovenske badmintonske lige 2022

V 1.ligi skupine B večjega presenečenja v 3. krogu ni bilo. Domačini BK TEM Mirna so slavili proti ekipi BK Branik s 4:1 in jih pahnili v igro za obstanek. Bolj so se proti Branikovcem morali potruditi Bitovci, ki so bili boljši že v jutranji tekmi s 3:2. Na koncu je v 4. kolu odločala tekma med Bitom in Mirno, ki pa so jo brez večjih težav dobili domačini in brez izgubljene tekme zmagali skupino B.

V skupini A so zagospodarili igralci iz BK Ljubljana, ki so bili najprej boljši od ekipe Medvode 1s 3:2, kasneje pa še od aktualnih prvakov BK Olimpija z enakim rezultatom. V zadnjem krogu so se pomerili za playoff vozovnico Medvode 1 in Olimpija. V napeti končnici so se zmage s 3:2 veselili Medvoščani in si tako priigrali jesenski playoff za prvaka proti ekipi BK TEM Mirna. Drugi par bo tako BK Ljubljana proti BK Bit.

V 2. ligi so s konkurenco pometli prav tako domačini BK TEM Mirna Junior, ki so osvojili vse 4 zmage in maksimalno število točk (12). Vse konkurente so premagali s 5:0 in suvereno zakorakali proti končnici. Drugo mesto so si v isti skupini zagotovili BK Medvode 2, ki so bili boljši od BK Konex 2 s 5:0. B skupina je pripadla ekipi BK Konex 1, katera je bila boljša najprej od BK Kungote in nato še od BK Branik mladi s rezultatom 3:2. Zadnji polfinalist v končnici za napredovanje v prvo ligo je postala ekipa BK Branik mladi, ki si je večino svojega napredovanja priigrala že v zimskem delu tekmovanja. Polfinalni pari so tako BK TEM Mirna Junior - BK Branik mladi in BK Konex 1 - BK Medvode 2.

V 3. ligi večjih presenečenj ni bilo. Zmagovalci rednega dela so postali igralci BK Pišec z 10 točkami, sledijo z 8 točkami BK Sele Vrhe in nato na tretjem mestu BK Mladost in 4. oz. zadnji uvrščeni v playoff še BK Olimpija 2. Playoff se igra na sistem 1:4 in 2:3.

Galerija

KOLEDAR

XVI Summer European Youth Olmypic Fest
nedelja, 24. julij 2022