Alen Roj uspešno nastopil v JAR

Za Alenom Rojem je drugi turnir v Afriki. V Pretoriji je od četrtka do nedelje potekal South Africa International 2014.

Alen je bil v 1. krogu boljši od Denneshsinga Baboolala iz Mauriciusa. V drugem krogu se je srečal z drugim nosilcem turnirja Milanom Ludikom (ČEŠ) in izgubil 21:15, 21:15. Alen tokrat ni bil med nosilci. Na turnirju je bila močna konkurenca, igralci so bili iz 20-ih držav s 4-ih kontinentov

Je pa zato toliko boljše igral dvojice, kjer je prvič združil moči s slovenskim Avstrijcem Luko Wraberjem.

Pot do finala v dvojicah je vodila preko: domačinov R. Snyman, R. Snyman v 1. krogu; Italijanov Greco, Maddaloni, sicer 1. nosilcev, v 2. krogu; domačinov C. Coetzer, J. Coetzer v 1/4 finalu in 3. nosilcev, Turkov E. Vural, S. Zorlu v polfinalu. V finalu sta bila Farzin Khanjani, Mohamad Reza Khanjani (Iran) boljša  v dveh setih 21:15, 21:11.

Po turnirju je Alen povedal: "Po dobrem rezultatu prejšnji teden mi tokrat ni uspelo nanizati serije dobrih iger. V drugem krogu nisem našel prave protiigre proti zame neugodnemu Milanu Ludiku. Sem pa lahko zadovoljen z igro dvojic. Z Luko Wraberjem sva se odlično ujela in prišla vse do finala, kjer pa sta bila Iranca preprosto boljša. Z mislimi sem že pri tekmovanju v Botswani naslednji teden, do takrat pa nas čaka še nekaj treningov v Pretoriji".

Rezultati bodo na povezavi: http://bwf.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=E9D61003-7EE4-4C07-AFA7-F414039C92E1

(E.R. BK Kungota)

KOLEDAR