EP do 19 let: Piše se zgodovina slovenskega badmintona

  • Domov
  • EP do 19 let: Piše se zgodovina slovenskega badmintona

Miha Ivanič in Nika Arih pišeta zgodovino slovenskega badmintona - danes popoldne bosta zaigrala v polfinalu mešanih dvojic na Evropskem prventvu do 19 let v Mulhousu v Franciji. Nasprotnika bosta Rusa Alimov/ Davletova, ki sta drugo postavljena mešana dvojica na prvenstvu.

Miha in Nika sta bila kot tretja nosilca prvo kolo prosta. V prvi tekmi sta nato premagala Ukrajinca Bosniuk/Ilyinskaya 21:19, 19:21, 21:13, nato pa še Finca Overmark/ Suutarinen 14:21, 21:10, 21:18 za vstop v četrtfinale. V četrtfinalu sta prikazala odlično igro in premagala Šveda Harrbacka/Sjoo 21:18, 21:13 ter si tako že zagotovila najmanj bronasto medaljo.

Nika Arih je poslala evforično sporočilo:"Občutek je neverjeten. Jaz sem zelo vesela, da nama je na koncu le uspelo, čeprav sva imela kar nekaj težav skozi celotno tekmovanje. Drugače pa je iz moje strani medalja nepričakovana, tako da je bil kar velik šok v zelo dobrem pomenu besede. Da je pa to prva medalja na evropskih prvenstvih za Slovenijo, pa v bistvu še nisem čisto dojela... še vedno ne morem verjeti, da nama je to uspelo :)".

Tudi selektorica in trenerka Maja Kersnik, ki je zelo zaslužna za to medaljo, ne skriva veselja: "To je že tretje evropsko prvenstvo v zadnjih letih, ko se je komu izmed slovenskih igralcev uspelo uvrstiti v četrtfinale. No... in kot pravijo, v tretje gre rado. Zelo sem vesela in ponosna na Miha in Niko. Medalja je nekako "visela" v zraku in njima je uspelo. Naj bo ta medalja igralcem cele ekipe lepa popotnica in motivacija za delo in tekmovanja v članski konkurenci. Sama se zavedam "teže" te medalje, zato sem še toliko bolj vesela. Pred leti sem napisala diplomsko nalogo Zgodovina badmintona v Sloveniji, ki jo sedaj z veseljem še malo dopolnim :)".

Miha Ivanič si je zelo želel medalje in je navdušeno povedal: "Občutki so neverjetni. Lepo je vedeti, da spadaš poleg najboljših v Evropi, kljub temu da imajo nekatere večje nacije veliko boljše pogoje za delo. Je velika motivacija za nadaljnje trdo delo in potrditev dela do sedaj. Se pa zavedam, da to ni nobena garancija za uspeh v članski konkurenci. To da sva prva z medaljo se zavedam, medalja je bila ze nekaj let glavni cilj moje mladinske kariere in res sem vesel, da sem ga izpolnil. Mogoče zame celo malo presenetljvo, da je prisla v mixu, ni pa zato čisto nič manj vredna. Upam, da bova s to medaljo dala zgled tudi naslednjim generacijam in pa dala badmintonu vsaj malce več medijske pozornosti, brez katere je danes v športu zelo težko.

Med posamezniki sta se Miha Ivanič in Rok Jerčinovič uvrstila med 16 najboljših. Pri posameznicah je Petra Polanc zabeležila eno zmago, prav tako pa Rok Jerčinovič in Miha Ivančič v fantovskih dvojicah. 

Z izkupičkom smo lahko več kot zadovoljni, saj je to prva medalja z evropskih prvenstev za samostojno Slovenijo. Še v bivši Jugoslaviji je leta 1971 bronasto medaljo na Evropskem mladinskem prvenstvu med posameznicami uspelo osvojiti Lučki Križman.

Povezava na rezultate posamični del EP do 19 let:

http://www.tournamentsoftware.com/sport/draws.aspx?id=344AF2B2-325E-4748-BE2F-93A5F7854328

 

 

 

 

 

Galerija

Arhiv: